Voorkom pech.

Tips om autopech te voorkomen

Tips om autopech te voorkomen hebben we naar aanleiding . Het voorkomen van autopech helpt in ieder geval door regelmatig onderhoud te plegen, zelf controleren van vloeistoffen zoals in het instructieboekje staat. Daarnaast draagt uw rijgedrag ook sterk bij aan het voorkomen van pechhulp. Er zijn ook andere tips waarmee u autopech (deels) kunt voorkomen.

Accutest

Zonder uw accu start uw startmotor de auto niet. Met name in de winter heeft deze veel te lijden. Veelal zit er een tester in de accu zelf maar u kunt ook even bij een snelservice de accu laten testen. Een accu heeft een levensduur van tussen de 3 en 5 jaar.

Wees lief voor uw autobanden

Banden slijten, lek rijden en zelfs een klapband is mogelijk. Pech is te voorkomen door regelmatig uw bandenspanning te meten, en de banden te controleren op uiterlijke oneffenheden. Banden van oldtimers dienen te worden behandeld tegen uitdrogen.

Sleutels

Neem altijd reservesleutels mee op reis. Het gebeurt veel dat de auto in het slot valt met de sleutel erin. Het is geen pech van de auto, maar zorgt wel voor vervelend oponthoud.

Dynamo/ Startmotoren

Een dynamo laadt de accu. Veelal gaat een dynamo eerst minder functioneren en daarna helemaal niet meer. dat kan wel snel gaan. Dat geldt ook voor de startmotor, Als u merkt dat de auto regelmatig moeilijker start kan dat een indicatie zijn van een slecht dynamo of startmotor. Ga even naar uw garage, die kan het voor u doormeten.

Winter en zomerchecks: DOEN!

Veel garagebedrijven bieden een zomer- en wintercheck aan. Dat lijkt "geldklopperij" maar veelal zijn het servicechecks die u worden aangeboden. Maak daar gebruik van, pech onderweg kost u veel meer in termen van tijd en onverwachte uitgaven. Regelmatig onderhoud is overigens een vereiste voor een pechhulp abonnement bij Blij dat ik Rij.

   
Voorkom Autopech