Uw kans op pech.

Veel kleiner dan u denkt!

Uw kans op pech is klein. Heel klein.

U beïnvloedt de kans op pech door:

  • uw rijgedrag
  • uw auto onderhoud
  • uw automerk
  • uw zelfredzaamheid/ oplossend vermogen

Uw rijgedrag

Uw rijdrag is bepalend voor de belasting van het voertuig en de onderdelen. Uw rijgedrag zorgt er dus voor dat u geen pech onderweg krijgt. Voelen van en luisteren naar de auto voorkomt ook al heel veel pech.

Auto onderhoud

Auto's vragen om onderhoud. Goed onderhoud werkt preventief voor pechhulp. Bij pech is veelal de schade groter door het uitvallen van een onderdeel. Blij dat ik Rij wil u graag helpen met inspecties en onderhoud. Daarom ontvangt u van ons regelmatig aanbiedingen om het onderhoud goed en voordelig te laten uitvoeren. U vindt deze vouchers in Mijn Blij dat ik Rij.

Het automerk

Het automerk of autotype kan ook een oorzaak zijn van autopech. Veel autofabrikanten hebben perioden gekend met kostenbesparingen, bezuinigingen op onderdelen of slechte kwaliteitscontrole. Een top 10 van merken met veel pech zijn:

1 RENAULT
2 VOLKSWAGEN
3 FIAT
4 PEUGEOT
5 HYUNDAI
6 BMW
7 SEAT
8 SUZUKI
9 OPEL
10 AUDI

bron: Routemobiel ism Pechhulpvergelijk.nl

Uw zelfredzaamheid

Uiteindelijk bepaalt u of u pechhulp inroept. Een lekke band? Doet u dat zelf, met de buurman of belt u een pechhulpverlener.  We zien dat onze leden niet veel bellen. Die regelen eerst zelf iets, en als ze er niet uit komen dan bellen ze ons.  Een "rammeltje" is geen pech, een lekke uitlaat ook niet.

 

De leeftijd van de auto/motor

Doorgaans hebben goed onderhouden voertuigen geen autopech. Echter met de jaren komen er meer gebreken door ouderdom van de onderdelen, stilstand van het voertuig of doordat het materiaal gewoonweg vergaat. Autopech is niet helemaal te voorkomen en dan komen we u natuurlijk met pechhulp graag helpen. 

 

Sluit hier uw pechhulp af

Uw kans op pech onderweg